Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την Ελληνική καταγωγή του Βασιλέως Κωνσταντίνου εκ πατρός! Το υποστήριζε, βάσει των στοιχείων, και μία από τις σύγχρονες ασκητικές-άγιες μορφές: ο Γέροντας Παΐσιος. Υποστηρίζεται (και έχει τεκμηριωθεί πλέον) από πολλούς ιστορικούς ερευνητές πως ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είχε αποκτήσει τον ένα και μοναδικό του γιο. Συνεπώς και Διάδοχο στον Αυτοκρατορικό Θρόνο της Κωνσταντινούπολης: τον Ιωάννη.  

Ιωάννης Παλαιολόγος-Χριστιανός: Υπαρκτό ή ανύπαρκτο πρόσωπο;
Σύμφωνα λοιπόν με τις ιστορικές έρευνες του μοναχού και σπουδαίου Ιστορικού των τελευταίων αιώνων παγκοσμίως του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού και όχι μόνο, ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Δραγάσης-Παλαιολόγος-ο τελευταίος Αυτοκράτωρ του Βυζαντίου-απέκτησε από την δεύτερη σύζυγο του (οι ιστοριοδίφες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως λεγόταν Σοφία) τον μοναδικό του γιο τον Ιωάννη. Ο Ιωάννης πρέπει να γεννήθηκε το 1439 ή 1440 (κατά την άλωση της Βασιλεύουσας ήταν 14 ετών). Ο Ιωάννης Παλαιολόγος άλλαξε το όνομα του σε Ιωάννης Χριστιανός για να σωθεί από τους Τούρκους που ήθελαν την εξόντωση του διαδόχου.
Η μητέρα του η Σοφία παρέδωσε τον Ιωάννη σε μια θαλαμηπόλο της την Ειρήνη και μετεφέρθη στην Ιταλία. Στη Βενετία ο Ιωάννης σπούδασε και έπειτα διεφύγε στην Βιέννη, υπηρέτησε και διεκρίθη ως Αξιωματικός τον Βασιλιά της Γαλλίας Κάρολο Ζ΄. Μετά από άδεια του Γάλλου Βασιλιά μετέβη στην Δανία προσκεκλημένος του Βασιλέα της χώρας και εγκαθίσταται στην Αυλή της Κοπεγχάγης. Σε ηλικία 29 ετών (1468) επί κεφαλής στρατού των ενωμένων Βασιλείων Δανίας-Νορβηγίας υπέταξε τους επαναστατημένους Σουηδούς και αναγόρευσε τον Δανό Βασιλιά κυρίαρχο της Σουηδίας και της Γοτθίας. Σε ανταμοιβή των υπηρεσιών του προάγεται σε Στρατηγό. Εν τω μεταξύ παντρεύεται την κόρη του Δανού Βασιλέα, μία ξανθή καλλονή ονόματι Μαρία, αφού προηγουμένως αποκάλυψε το πραγματικό του όνομα και την καταγωγή του γενόμενος έτσι έπειτα Βασιλεύς της Δανίας. Έπειτα δεν έχουμε στοιχεία για την περίοδο της βασιλείας του, την οικογένειά του, τον θάνατό του.
Αυτά μας αποκαλύπτει ο αείμνηστος Βαρθολομαίος. 

Τι μας λέει όμως η άλλη άποψη της Ιστορίας στην οποία υπάρχει σύγχυση στις χρονολογίες.
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος δεν είχε παιδιά. Ο Ιωάννης γεννήθηκε το 1445 [(άλλοι λένε το 1455) βλέπετε διαφορά δεκαετιών] και ήταν ο πρωτότοκος γιος του Δανού Βασιλιά Χριστιανού Α΄ και σε ηλικία 22 ετών (άλλοι λένε σε ηλικία 12 ετών) ορίστηκε Διάδοχος του Δανικού Θρόνου. 
(Ερώτηση: Αφού ήταν ο πρωτότοκος γιος του Δανού Βασιλιά πως ορίστηκε Διάδοχος; Εξάλλου αυτό το δικαίωμα δεν το κατέχει εκ γενετής).
Επίσης, ο Χριστιανός Α΄ εκτός από τον Ιωάννη είχε και άλλα 2 παιδιά: την Μαργαρίτα που την παντρεύτηκε ο Βασιλιάς της Σκωτίας Ιάκωβος (ή Ιωάννης) Γ΄ και τον Φρειδερίκο Α΄ ο οποίος έγινε Βασιλιάς της Δανίας. Λόγος γίνεται και για άλλα 2 παιδιά που πέθανα σε μικρή ηλικία. 
Ο Ιωάννης παντρεύτηκε την Χριστίνα της Σαξονίας και έκανε μαζί της 5 ή 6 παιδιά. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την Χριστίνα αρκετές. Μόνο ότι γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1461 από ένα κόμη της Σαξονίας και παντρεύτηκε τον Ιωάννη. 

Η Θεία Βουλή μπορεί να θέλησε να διασωθεί ο τελευταίος αυτοκρατορικός γόνος του Βυζαντίου να κληθεί να ξαναβασιλεύσει στο νέο αναγεννόμενο Ελληνικό κράτος. Ἄγνωσται αἱ βουλαὶ τοῦ Κυρίου. Τήρησαν τον όρκο τους οι νέοι Βασιλείς και δεν αφοσιώθηκαν στο Σιωνιστικό Ιερατείο, ούτε έβαλαν τον εβραικό κιπά στο κεφάλι τους!

Συμπέρασμα
Ο Ιωάννης Χριστιανός-Παλαιολόγος υπήρχε. Παλαιοί ιστοριοδίφες και ερευνητές κατέληξαν σ΄ αυτό το συμπέρασμα (π.χ. Dungen, Βερναδάκης, Ζωιόπουλος, Βαρθολομαίος κλπ). Υπήρξαν πολύπλευροι και εκτενείς μελετητές. Ο Βαρθολομαίος έκανε την σημαντική αυτή ανακάλυψη το 1834, 30 χρόνια νωρίτερα από την ανάρρηση του Γεωργίου Α΄ στον θρόνο. Αυτά τα τεχνηέντως πως "ο Χριστιανός είχε παιδί τον Ιωάννη, "ο Φρειδερίκος ήταν το αγαπημένο παιδί της Δωροθέας" κλπ ανακαλύφθηκαν όλως περιέργως τον προηγούμενο αιώνα χωρίς την στοιχειώδη μελέτη. Αποκρύφτηκε η πραγματική εικόνα του Ιωάννη Χριστιανού που ήταν Ελληνικής καταγωγής πατρός τε και μητρός και έγινε Δανικής καταγωγής (πρωτοτόκος γιος του Χριστιανού Α΄ και της Δωροθέας). Η πλεκτάνη στήθηκε εξαιρετικά χωρίς ατέλειες, καλοστημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια.
Η μελέτη μας έχει καταλήξει σ΄ αυτό το συμπέρασμα. Συγκεντρώσαμε μετά από πολυετή έρευνα και μελέτη όλα τα στοιχεία. Βάλαμε ως στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας όχι να αποδείξουμε πως ο Ιωάννης ήταν σόνι και καλά Έλληνας. Τέτοιους στόχους βάζουν οι μαρξιστές και οι συστημικοί. Όχι σοβαροί μελετητές-ερευνητές.
Τα συμπεράσματα είναι τα εξής:
Ο Ιωάννης ασπάστηκε το καθολικό δόγμα. Καθιέρωσε νέο νόμισμα και ενίσχυσε το δανικό ναυτικό. Σκοτώθηκε σε μάχη. Ήταν πολύ ανοικτός άνθρωπος (όπως τον χαρακτήριζαν "απλός θνητός Βασιλιάς"), φιλικός σε αντίθεση με την σοβαρότητα (ακόμα και ημιψυχρότητα) των Σκανδιναβικών χωρών. Αυτά είναι καθαρά μεσογειακά χαρακτηριστικά.
Τα βασικά ερωτήματα όμως είναι δύο:
* Ο Χριστιανός Α΄ είχε γιο ή εγγονό τον Φρειδερίκο Α΄;
   Ο Χριστιανός Α΄ είχε ορίσει ως "Διάδοχο" του στον Δανικό θρόνο τον Ιωάννη το 1469 και παντρεύτηκε το ίδιο έτος την Πριγκίπισσα Μαρία ενώ ο Φρειδερίκος Α΄ γεννήθηκε το 1471. Μήπως ο γιος στην συμβατική ιστορία έγινε αδελφός;
* Ο Ιωάννης παντρεύτηκε την Μαρία ή την Χριστίνα;

Δεν μας απαντούν οι κύριοι της συμβατικής ιστορίας γιατί η γενιά της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας (καθώς και η δανική και η νορβηγική) ονομάζεται "γενιά των Χριστιανών"; (Είναι εξάλλου γνωστός ο πόλεμος που κάνουν στην Ελλάδα).
Γιατί ο Χριστιανός Α΄ έδωσε το στέμμα στον Ιωάννη Χριστιανό-Παλαιολόγο αφού είχε αρσενικό παιδί: τον Φρειδερίκο Α΄;

Δεν υποστηρίζουμε καμία από τις δύο πλευρές. Σίγουρα και ο Βαρθολομαίος καθώς και οι άλλοι θα έκαναν λάθος ορισμένα ονόματα, καταστάσεις, γεγονότα γιατί δεν ήταν τόσα διαλευκασμένα τα στοιχεία και δύσκολα να τα ανακαλύψεις και να τα συνθέσεις.
Η ιστορία όμως, με τις παρεμβάσεις άλλων..., έγραψε τον Ιωάννη ως Δανό.

Γενεαλογικό δένδρο Βασιλέως Κωνσταντίνου ΙΓ΄

Βυζάντιο 
Ιωάννης Ε΄ Παλαιολόγος-Μανουήλ Β΄-Κωνσταντίνος ΙΑ΄

Δανία
Ιωάννης Χριστιανός (-Παλαιολόγος)-Χριστιανός Β΄-Φρειδερίκος Α΄-Χριστιανός Γ΄-Φρειδερίκος Β΄-Χριστιανός Δ΄-Φρειδερίκος Γ΄-Χριστιανός Ε΄-Φρειδερίκος Δ΄-Χριστιανός ΣΤ΄-Φρειδερίκος Ε΄-Χριστιανός Ζ΄-Φρειδερίκος ΣΤ΄-Χριστιανός Η΄-Φρειδερίκος Ζ΄-Χριστιανός Θ΄.

Ελλάδα
Γεώργιος Α΄-Κωνσταντίνος ΙΒ΄-Παύλος Α΄-Κωνσταντίνος ΙΓ΄.

2 σχόλια:

  1. Προφανώς και υπάρχει σοβαρή ιστορική σύγχυση. Καταρχήν το θέμα της "εθνότητας" δεν υφίστατο με την σύγχρονη έννοια στον Μεσαίωνα και στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία (που ονομαζόταν ΡΩΜΑΝΙΑ - όρος "Βυζάντιο" δόθηκε από τους ιστορικούς). Προφανώς και η γλώσσα ήταν ελληνική και γενικά μπορούμε να μιλάμε για ελληνικο-χριστιανική παιδεία στο Βυζάντιο. Όχι όμως για ελληνικό (με την σύγχρονη έννοια)"έθνος" ιδιαίτερα σ' ότι αφορά την καταγωγή των αυτοκρατόρων και των ευγενών ("πολυεθνικής" καταγωγής). Ειδικά για τους Παλαιολόγους δες: http://fmg.ac/Projects/MedLands/BYZANTIUM%2012611453.htm#_Toc177455176. Οι Παλαιολόγοι συνδέθηκαν με τους οίκους Κομνηνών, Δούκα, Ασσεν, Κομνηνών. Στην παραπομπή διαβάζουμε: m firstly (Jul 1428) MADDALENA Tocco, adopted daughter of CARLO I Tocco Count of Kefalonia, Duke of Leukadia, daughter of LEONARDO II Tocco Lord of Zante & his wife --- (-Nov 1429, bur Mistra, Zoodotou Monastery[381]). Georgios Phrantzes records the marriage of "Constantino despotæ" and "Carolo…consobrinam", naming her in a later passage "Theodora domina, cognate Caroli" [382]. The primary source which confirms her original name has not yet been identified. This marriage was arranged when Emperor Ioannes VIII defeated Carlo Tocco and forced him to relinquish all claims to southern Greece [383]. She adopted the name THEODORA on her marriage. [Betrothed to ANNA Notaraina, daughter of LUKAS Notaras & his wife --- Palaiologina ([1406/08]-Venice 8 Jul 1507). A document dated at Siena 22 Jul 1472 requests a request for assistance by "Domina…Anna, sposa già dell´Imperadore, figlia del…Principe mess. Luca, Granduca Romeorum"[384]. A document dated 18 Jun 1475 records donations by "domine Anne Paleologine Hermineutine filie quondam…Megaduche Constantinopolis et domine Eudochie Cantacusini uxoris…Mathei Spandonini"[385].]
    m secondly (27 Jul 1441) AIKATERINA Gattilusaina, daughter of DORINOS II Palaiologos Gattilusio Archon of Lesbos & his wife Orieta Doria (-Aug 1442). Georgios Phrantzes records that 6 Dec in "anni 6949" he was sent to Lesbos to collect "Aecaterinam, Notaræ Palæologi Cateliutzæ, eius insulæ principis, filiam" for her marriage to "Constantinus despota"[386].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ο Ιωάννης πρέπει να γεννήθηκε το 1439 ή 1440 (κατά την άλωση της Βασιλεύουσας ήταν 14 ετών). Εν ολίγοις για να μην περιαυτολογούμε. Ο Ιωάννης Παλαιολόγος άλλαξε το όνομα του σε Ιωάννης Χριστιανός για να σωθεί από τους Τούρκους που ήθελαν την εξόντωση του διαδόχου."

    τι εννοεις "να μην περιαυτολογουμε", ποτε περιαυτολογησατε σε αυτο το κειμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή